tisdag 6 augusti 2013

Unga människor kritiska till jobbskatteavdraget!

Riktigt varm om hjärtat och full av förhoppningar om framtiden får jag när jag läser hur två ungdomar svarar på Svenska Dagbladets fråga om hur de ser på regeringens planerade femte jobbskatteavdrag.

- Man behöver inte sänka skatten mer, inte just nu i alla fall. Det finns hål man kan lägga pengarna i, skola och sjukvård framför allt. Vi har ganska höga skatter i Sverige, men jag tycker att det är helt okej, svarar Johan Rex från Lund.
- Det vore bättre om man lägger pengarna på att exempelvis hjälpa hemlösa personer. Det är bra att vi har hög skatt, då kan alla leva på en bättre nivå, säger Fanny Flyckt från Danderyd.

Flera andra i enkäten svarar också att resurserna borde gå till vård och skola istället för skattesänkningar. En av de tillfrågade tycker att man ska sänka skatten för de lågavlönade, men inte för de högavlönade.
Samtidigt gör tidningen stor sak av att Sverigedemokraterna ger sitt stöd till regeringen om det kommer ett förslag om ett femte jobbskatteavdrag. Det är självklart. Högerextremisterna utgör en del av den nuvarande högerregeringens politiska underlag i riksdagen. Det har väl ingen någonsin betvivlat.

Ledningen för den socialdemokratiska oppositionen har sagt att man tänker acceptera ett femte jobbskatteavdrag, men enbart för dem som tjänar mindre än 60 000 kronor i månaden. Och då blir det en annan profil än högerregeringens kraftiga skattesänkning för de allra högst avlönade.
Bror Perjus

2 kommentarer:

  1. 60 000 kr i månaden är en hög lön. Som exempel på en "annan profil" liknar det i mina ögon mest en triangulering. Samma sak med S linje att RUT-avdragets maxbelopp ska halveras. Fortfarande skulle det då till stor del bli ett bidrag till välbeställda.

    SvaraRadera
  2. Var tycker du "taket" ska placeras?

    SvaraRadera