lördag 23 augusti 2014

In i det sista hoppades jag på Reinfeldt!

Nu handlar hela valrörelsen, de sista tre veckorna fram till valdagen den 14 september, om en enda sak: Stoppa Sverigedemokraterna från att nå en vågmästarställning i riksdagen! Slå vakt om människovärdet och vår anständighet!

Vi måste sätta in alla krafter på att förhindra att detta halvfascistiska, rasistiska, opålitliga parti får en vågmästarställning i riksdagen och därmed möjlighet att skapa ett politiskt och parlamentariskt kaos i vårt land. Sverigedemokraterna utgör förtrupp för demokratins dödgrävare. Framträdande företrädare för partiet har redan med järnrör öppet hotat sina kritiker med gatuslagsmål. I deras bakvatten ligger ”Svenskarnas Parti” ett betydligt värre hot.

Alla vi som tror på alla människors lika värde, jämlikhet och demokrati borde nu offra en del av vår tid till valarbete, till att tala med våra anhöriga, vänner och grannar om situationens allvar. Engagera er gärna i dörrknackning, delta i torgmöten, sprid flygblad! Oroande tecken i tiden talar för att demokratin är satt ifråga även i vårt eget land. Situationen påminner på ett skräckinjagande sätt om Tyskland på 1930-talet, som började med parlamentariskt kaos och gatuslagsmål och slutade i det mest fruktansvärda tyranni som historien hittills har upplevt.

Dessvärre har, i denna situation, den moderata partiledningen kommit fram till att deras enda möjlighet att behålla regeringsmakten är att Sverigedemokraterna går fram så mycket att de erövrar en vågmästarställning i riksdagen. Allianspartierna har ingen som helst möjlighet att ta igen de rödgrönas försprång på cirka tio procent på en så kort tid som tre veckor. Det är orsaken till moderatledaren Fredrik Reinfeldts plötsliga utspel i invandringsfrågan.

I moderaternas partihögkvarter har de säkert filat ordentligt på det här utspelet. Det gällde för moderaterna att lyfta fram Sverigedemokraterna till en vågmästarställning utan att få kritik för främlingsfientlighet. Resultatet blev en hjärtskärande vädjan från partiledaren;

”Öppna era hjärtan” för invandrarna! Men, med tillägget; ”det kostar 48 miljarder!” Nästan hela utrymmet för välfärdsreformer den närmaste tiden försvinner. Precis som Sverigedemokraterna hela tiden påstår.

Skickligt, javisst! Men ett mera korrekta ord är ”infernaliskt”.

Utspelet kommer just nu när valrörelsen går in i sitt mest intensiva skede. Det har länge varit känt att Migrationsverket behöver mera pengar för mottagandet av invandrare, påpekar TVs utfrågare Anna Hedemo.
-         
      -  Läget har förändrats under sommaren, påstår Reinfeldt.

- Vem är förvånad, egentligen? säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson till Expressen. Han har redan ”fem gånger” talat om för regeringen att kostnaderna skulle öka på grund av det upptrappade kriget i Syrien och Irak.

Det är självklart att mottagning av människor som flyr från krigsområden kostar pengar till en början. De måste ha bostad, kläder, mat, skola till sina barn. Men i ett längre perspektiv tillför de det svenska samhället omätligt stora värden. Och även om en och annan traumatiserad krigsflykting kostar oss pengar så kräver anständigheten att vi - just det - ”öppnar våra hjärtan”.

Det är djupt cyniskt och orättfärdigt att göra dessa utsatta människor till en bricka i spelet om den politiska makten i vårt land. I det längsta hade jag hoppats på att Fredrik Reinfeldt inte skulle falla för frestelsen. 

Tyvärr, han svek!


Bror Perjus

1 kommentar:

  1. "i ett längre perspektiv tillför de det svenska samhället omätligt stora värden."

    Om det vore sant så ta in ett par miljoner till då...

    Tyvärr har ju forskning visat att inte ens arbetskraftsinvandringen som skedde på 60-talet till slut var lönsam pga mycket stora kostnader för förtidspensioneringar etc...

    Den som då tror att arbetslöshetsinvandring (när det redan råder massarbetslöshet i vårt samhälle) skulle ge plus i slutet är nog missledd.

    SvaraRadera